Gyesmellékes

Ha gyesen vagy, és már kevesled a garantált huszonezret, itt a helyed! Keressünk együtt megoldást! Ha tetszik a tartalom, tedd a könyvjelzők közé az RSS kapcsoló segítségével!

3 hónap, amely megváltoztathatja életed!

Értékem a Google szerint

Tedd a kedvencek közé

Címkék

állás (22) anya (27) főállású (17) gyes (26) mellékállás (17) mellékes (16) munka (25) munkavállaló (18) női (23) szerepek (21) Címkefelhő

Ajánló

A munkamegosztásról 1

2008.01.22. 11:25 - Ányó

Címkék: munka szerepek anya női házasság válás főállású családalapítás

Hányan vágyunk vajon vissza a hagyományos szerepekhez, az eredeti munkamegosztáshoz?


Ki ne emlékezne tanulmányaiból?

A régmúltban a férfiak vadásztak, a nők anyák voltak és társak a mindennapi munkában, biztosították  a ruházatot, meleg ételt, tiszta otthont.

Nem emlékszem, szó esett-e arról, vajon a vadászat végeztével, hazaérve fáradtan mit tett a férfi.

Vajon csak a zsákmánnyal foglalkozott? Vagy a gyerekeinek mesét mondott? A már kölykök mellett, akik vele együtt portyáztak, foglalkozott-e a kicsikékkel?


A középkori szegény népek életéről talán több fogalmunk van. El tudjuk-e képzelni a  nőket, amint a folyón mosnak? Vakulásig foltozzák azt a két darab ruhát, ami van. A gyerekeket nagyjából az utca neveli, meg a munka a földeken.

A felsőbb rétegek élete fényűzésben telik, szolgáktól, cselédektől kiszolgálva. A nő feladata, hogy tessék, tudjon bájcsevegni és pukedlizni. A férfi meg játssza a lovagot.

Aztán jönnek a női jogok. Szavazati, választó és a munkához való.

Kellett ez nelünk? Még több terhet a nyakunkba venni?

Amíg mi nők, könnyebben és gyorsabban próbálunk és tudunk ehhez alkalmazkodni, addig a férfiak megrekedtek. Amellett, hogy a nő dolgozik, ugyanannyit várnak tőle, mintha csak otthon lenne, főállású anyaként-régen így hívták, háztartásbeli.

Vajon hány család megy tönkre amiatt, hogy elvárják, a nő is dolgozzon, közben lássa el a családot, legyen közben ágyas is, a férj pedig nem veszi ki részét az otthoni teendőkből?

 

A nőnek ugyanannyi joga van a munkához és a szórakozáshoz, az egzisztenciához, mint a férfinek?

A férfi pedig kiveszi részét az otthoni napi teendőkből?

Mert felismeri, ha a gyerekei is ezt látják, és belenőve ők is elvégzik feladataikat, boldogabb, kiegyensúlyozottabb, pihentebb anya, feleség él velük, értük.

Ami ugye egy családban nem elhanyagolható.

WYW Globál Directory Hun-Web Katalógus és Kereső Linkgyujtemény.etabor.net

hlminibanner.jpg


süti beállítások módosítása