Gyesmellékes

Ha gyesen vagy, és már kevesled a garantált huszonezret, itt a helyed! Keressünk együtt megoldást! Ha tetszik a tartalom, tedd a könyvjelzők közé az RSS kapcsoló segítségével!

3 hónap, amely megváltoztathatja életed!

Értékem a Google szerint

Tedd a kedvencek közé

Címkék

állás (22) anya (27) főállású (17) gyes (26) mellékállás (17) mellékes (16) munka (25) munkavállaló (18) női (23) szerepek (21) Címkefelhő

Ajánló

Mennyit ér a nő 4

2008.01.07. 09:14 - Ányó

Címkék: munka felsőoktatás szerepek anya állás érték munkavállaló gyes mellékállás végzettség főállású

Van ám itt egyéb szempont is

Mondjuk én már nem nagyon tervezem, hogy tanuljak, öreg is vagyok, meg most épp rezignált is, de vannak még köztünk felsőoktatásba bejutni kívánó Nők, Anyák.


Cikk innen

 
Mennyit ér egy nő?

[Lapszél] - 2007-04-26 8:52:00

(szerk. és tag. tőlem)

...nagyon becsülendő, ha egy kismama úgy dönt, hogy saját és családja érdekében tovább tanul ...
A terhességi szabadság alatt azonban vajmi kevés idő jut arra, hogy előadásokra, szemináriumokra, netalán kötelező gyakorlat címén cégekhez járjanak teljes munkaidõben.

Nekik legfeljebb - reálisan - arra lenne idejük, hogy esti vagy legjobb esetben levelező képzésben kb. három-négy napot, azaz a teljes óraszám egyharmadát töltsék az intézményben, s a fennmaradó idő az otthoni tanulásé és felkészülésé.


A korábbi években ...még választhatták a költségtérítéses képzéseket is, ...a költségeket a magyar állam állta.

Az pedig egyenesen sértő minden nőre nézve - az esélyegyenlőség szempontjából is -, hogy a kismamákat a hátrányos helyzetű felvételizők/hallgatók közé sorolják. A válasz: erre a besorolásra csak adminisztrációs okokból volt szükség.

Bárhogy is nézzük, manapság hátrányos helyzetű az a nő, aki gyereket vár vagy nevel.

...egyre nagyobb mértékű elégedetlenség miatt

...ha a kismamák plusz nyolc pont automatikus megszerzése mellett is be tudnak jutni államilag támogatott nappali, esti vagy levelező képzésre, akkor teljes mértékben átvállalja a tanulással járó költségeket.

A költségtérítéses képzések azonban továbbra is fizetősek maradnak, habár a felsőoktatási intézmények dönthetnek arról, hogy saját hallgatóiknak milyen általános vagy rendkívüli szociális támogatást nyújtanak.

...megmutatkozott, mit gondolnak a döntéshozók ...


A 2007-2008-as tanévtõl ...az érintett döntéshozók úgy gondolták, ...abszolút nem támogatják továbbtanulási szándékukat.

WYW Globál Directory Hun-Web Katalógus és Kereső Linkgyujtemény.etabor.net

hlminibanner.jpg


süti beállítások módosítása