Gyesmellékes

Ha gyesen vagy, és már kevesled a garantált huszonezret, itt a helyed! Keressünk együtt megoldást! Ha tetszik a tartalom, tedd a könyvjelzők közé az RSS kapcsoló segítségével!

3 hónap, amely megváltoztathatja életed!

Értékem a Google szerint

Tedd a kedvencek közé

Címkék

állás (22) anya (27) főállású (17) gyes (26) mellékállás (17) mellékes (16) munka (25) munkavállaló (18) női (23) szerepek (21) Címkefelhő

Ajánló

A ffi, a nő és a gyes

2008.01.11. 21:04 - Ányó

Címkék: munka szerepek anya állás impotencia női érték házasság házimunka válás összege értékek gyes mellékes mellékállás végzettség főállású munkamegosztás átlagjövedelem családalapítás foglalkoztatás

Pokercsalo A takker amúgy jó dolog, támogatom az alkalmazását.

Kösz a nőtársak nevében a hozzáállást.Amúgy én nem tudnám elviselni. Inkább legyen nagyobb kupi, de ne takarítson más.

azta

aki meg konyha/takarítógépként kezeli (használja?) a feleségét - az meg küzdjön örök impotenciával.
J)))))))))))No komment

porthosz
Nővéremnek is most van kisfia (1 éves) és soha nem panaszkodik hogy nem tud eleget olvasni tévézni vagy internetezni. Pont hogy arról panaszkodik hogy nem igazán tud kimozdulni otthonról. Akkor ez most hogy igy is?

Kérdezd meg a nővéredet újra, mondjuk 3 havonta, és jegyezd fel, mikor mennyi ideje marad. Feltételezem, a férjének olyan időbeosztása van, hogy időben hazaér ”gyerekezni”.

Kimozdulás: csak akkor lehetséges, ha ott a társ, aki addig átveszi a gyereket. Mert jó-jó együtt menni vásárolni, közben nevelsz, tanítasz, de a Nő is EMBER-saját barátokkal, hobbival miegyéb.

 egy férj és apuka

Ha valakiben ez így felmerül, az ne alapítson családot, hanem éljen egyedül és keresen csak magára. Az lenne szép, ha még a gyereknek is elszámolást nyújtana be a kedves "apuka".

Ezt a félreértés miatt írtad. Nem elszámolás. Hanem egy kimutatás, mennyit kéne fizetnie, ha anyuka nem tenné.

 Az én feleségem, míg nem születek meg a gyereke két állásban dolgozott, hogy megteremtsük az alapokat a családhoz, most meg otthon dolgozik végzi a házimunkát és vigyázz a gyerekeiknre és ahogy nekem, úgy neki is jár a kikapcsolódás a barátnőkkel stb, hogy jól tudjon működni. Ilyenkor természetes, hogy én vagyok a gyerekekkel, elvégre én vagyok az apukájuk. J No komment, köszönjük.

 porthosz
Ekkor meg közölni a férjel hogy dolgozzon kevesebbet a munkahelyen cserébe legyen többet otthon a gyerekkel.
Ha meg nem akkor válópert beadni/fenyegetni.

Tényleg nincs más megoldás? Hiábavaló beszélgetések után egy kapcsolatterápia?

Tényleg nagyon nem érted!
Azt kell gondolnom a kommentek alapján, hogy tényleg egy nagyon előítéletes és hímsoviniszta társadalmban élünk. Legalábbis egy része erősen az.  

Sajnos ez így van.

Etalon

Amúgy meg sok függ attól is, hogy a nő hogy áll hozzá a témához. Van aki szülés után minél előbb menne vissza melóba, mert anyagi értelemben is egyenjogú szerepet akar a családban, más inkább otthon marad és a férjre bízza az anyagi javak előteremtését, cserében magára egy kicsit több (nem feltétlenül az összes !!! ) házimunkát vállalva.

A nők kényszerei és választási lehetőségeik-újabb témakör
J

Cyberneko

Hat lassuk. Akkor a gyes teljes osszege a feleseg kulon bankszamlajara megy

az a huszonezer

 
Csíkos

Ehh, egyre inkább azt érzem, milyen nagyon jól jártam jazurammal! Soha nem hozza fel, mennybe kerülünk neki a kölökkel együtt, pedig igen jó keresetem esett ki a babázás miatt. Inkább örül a néha kaotikus konyhában hirtelen elkészített vacsorájának, a szépen cseperedő fiának. És megelégszik egy pénzt éppen nem kereső, de boldog feleséggel. Ja, és hétvégente még kimenőt is biztosít, lelkesen átvállalva egy fél délutánra a kölökvigyázást. Mindenkinek hasonló jókat!

Kockás Az urad is milyen jól járt veled. Mert boldog vagy. És nem egy elégedetlen, ámde naplopó hárpia. És mert van hirtelen elkészített vacsora, és nem csak egy telefon a munkahelyre, hogy "hazafelé vegyél magadnak valamit". Mindenkinek hasonló jókat!

vérmacska "ugyanakkor meg ha a férj nem vállal plussz munkát hogy legyen elég pénz akkor rögtön áll a bál hogy mi az hogy nincs elég pénz!?"
Ez egy ostoba sztereotípia, már ne is haragudj... Jó, tudom, nem te találtad ki, és valóban, vannak ilyen nők. De nem csak ilyenek.

Nagyon nagy igazság!

És van még valami, amit elfelejtetek: az, hogy kicsi gyerek(ek) mellett nem lehet aludni. Naná, hogy nettó rengeteg ideje van az anyukának, csak épp nem alhat egyszerre két óránál többet, mert sír a gyerek, és ez elég bezombító élmény ám. Ahogy az is bezombít, ha ki se teheted a lábad otthonról és a pisi-kaki-pelenka körül forognak a napjaid. Az, hogy "mennyé olyan helyekre, ahová gyereket is lehet vinni", nem megoldás, mert mi van, ha anyuka úgy szeret kikapcsolódni, hogy oda nem vihet magával gyereket?
Szép ez az "apa jóleső fáradtan hazatér a családi fészek melegébe, ahol anya virágzó mosollyal elibe tálalja a forró vacsorát" kép, csak épp egy amúgy tevékeny, aktív nő belezombul ebbe, ha nincs valaki, aki néhány órányi lélegzethez juttatja azzal, hogy átvállalja a porontyokat vagy egy-egy házimunkát.

WYW Globál Directory Hun-Web Katalógus és Kereső Linkgyujtemény.etabor.net

hlminibanner.jpg


süti beállítások módosítása