Gyesmellékes

Ha gyesen vagy, és már kevesled a garantált huszonezret, itt a helyed! Keressünk együtt megoldást! Ha tetszik a tartalom, tedd a könyvjelzők közé az RSS kapcsoló segítségével!

3 hónap, amely megváltoztathatja életed!

Értékem a Google szerint

Tedd a kedvencek közé

Címkék

állás (22) anya (27) főállású (17) gyes (26) mellékállás (17) mellékes (16) munka (25) munkavállaló (18) női (23) szerepek (21) Címkefelhő

Ajánló

Van mondanivalóm

2008.01.11. 16:45 - Ányó

Címkék: munka felsőoktatás szerepek anya állás impotencia női érték házasság válás értékek munkavállaló gyes mellékes mellékállás végzettség hozzáadott főállású munkamegosztás munkajövedelem átlagjövedelem ételfutár családalapítás takarítónő

d.hardman: Remélem, most már te is jól látod. Nagyon igyekeztemJ

 Matekka  és  a többiek

Megtaláltam a szerkesztés közben  a félreértés okát. Az egyik címem rossz formázást kapott, emiatt nem láttátok, ezért volt félreérthető a http://gyesmellekes.blog.hu/2008/01/07/gyesmellekes_5

 Matekka : ha jól emlékszem, a gyednek is van felső határa, kb 90 ezer, az alatt pedig a szülést megelőző fizetésed alapján számolják. A gyes huszonezer.

A feleség úgymond a fenti összegért otthon van egész nap, úgymond neki ez a 8 (10..14) órás munkahelye. Ugye belátod, hogy a gyes összege méltatlanul kevés?

Ezek után miért lenne egyértelmű, hogy a férj hazaérkezése után az összes házimunka csak az övé?

Igazad van, nem egyértelmű. Nagyon fontos lenne viszont, hogy megbeszéljék, a nőnek is szüksége van egy kis levegővételre, alig várja az estét és a hétvégét, amikor a terhek egy részét átveszi a férj, az apa. És itt nem kell nagy dolgokra gondolni. Pl. amíg leviszi a gyereket egy jó nagy sétára és játékra, addig anyuka se kezdjen rögtön nagytakarítani, előtte adjon magának egy bő órát, kádban ücsörögni, vagy épp olvasni zavartalanul, ilyesmi.

Ha elmarad a nagytak, beszéljék meg, mikor fér bele, közösen.

 Mclane parancsnok:

Ahhoz képest hogy a nő otthon volt egész nap, a konyha úgy nézett ki minden nap, mintha ott ebédelt volna nálunk egy század katona.

Nekem van egy nyelvtanár ismerősöm. Kiakadtam, mikor a második gyereke születése után jártam náluk, a konyha valahogy úgy nézett ki, ahogy leírtad. Azóta nekem is kettő van. Akkor még szörnyülködtem, ma már megértem, és százszor elmondtam, nem ítélkezhetek, mert ő közben tanított is kiegészítésként. Ha valaki magánórát ad, az nem ér rá napközben elpakolni, ha az egyik kicsi, másik pici.

Úgyhogy mielőtt megfőztem volna másnapra, még rendet is kellett tennem, el kellett mosogatnom, hogy egyáltalán hozzáférjek a főzéshez.

Ez viszont megér egy plecsnit, Parancsnok!:)

bé:a forintosításba nem kerülnek bele olyanok, hogy hátrány a szakmai előmenetelben, kiesés a munkából, szakmából.

Jogos felvetés, lesz róla szó.

Amúgy pedig köszönöm, hogy az értékes, megszívlelelendő gondolataid emelik a blog színvonalát!

Folyt köv.

WYW Globál Directory Hun-Web Katalógus és Kereső Linkgyujtemény.etabor.net

hlminibanner.jpg


süti beállítások módosítása